Ma már a szike nem feltétlenül a pedikűr része

// PEDIKŰR

Több hónap fogság után, a nyár közeledtével és a szandál- és papucsszezon beköszöntével előkerülnek a lábfejek. Ebből az alkalomból ültünk le beszélgetni Dimovics Alexandrával a Coco Nail Spa vezető kéz- és lábápolási szakértőjével a különböző lábápolási típusokról, vendégigényekről és Nail Artról.

Coco Nail manikűr szalonKinek ajánlott az esztétikai, a gyógy-, SPA- vagy a Callux pedikűr?

Az esztétikai pedikűr feladata a köröm formázása, bőrvágás, a körömlemez lakkozása, a lábon lévő bőrkeményedések eltávolítása, hidratálása. A gyógypedikűrt inkább azoknak ajánljuk, akiknek a lábán külső elváltozás (tyúkszem, benőtt köröm) vagy belső bőrelváltozás (cukorbetegség és egyéb belgyógyászati probléma) található. SPA-pedikűr kezelés alatt nem történik pedikűr, nincs bőrkeményedés-eltávolítás, nincs körömápolás. Ilyenkor a láb kényeztetése a cél különböző peelingekkel, krémekkel.

Speciális technika

A Callux pedikűr egy speciális technika, ami forradalmasította a lábápolást azzal, hogy ötvözi a gyógypedikűr, az esztétikai pedikűr, illetve a SPA-pedikűr által nyújtotta szolgáltatásokat. A Callux mint márka szerepel a szolgáltatás nevében, de valójában ez egy termékcsalád, amely magában foglalja a bőrpuhító, bőrlágyító peelingek, krémek és szérumok sokaságát. Ezek mind lényegesen megkönnyítik a pedikűrös szakemberek munkáját, és ami igazán fontos, kíméletesebbé teszik a szolgálatást, és wellnessélményt nyújtanak a vendégek számára.

Tehát összegezve, ha nincs elváltozás a lábon, érdemes kipróbálni a Callux pedikűrt, hiszen az eredmény önmagáért beszél. Szakemberként engem meggyőzött ez az új technika, egyértelműen a Callux pedikűr mellett teszem le a voksom.

Mitől nyújt többet egy Callux pedikűr, mint a hagyományos pedikűr?

Nagy előnye az eljárásnak, hogy sérülésmentes, ezáltal cukorbetegek, vérzékenyek, érzékeny bőrű vendégek számára isCoco Nail pedikűr szalon alkalmazható. 45%-os urea tartalmú sót tartalmazó bőrlágyító áztatással kezdünk, amely puhít és fertőtlenít, utána bőrtípustól függően, kizárólag a problémás felületekre felvisszük a Callux bőrpuhító zselét vagy habot. Ez a gyümölcssavat tartalmazó készítmény lazítja az elhalt hámréteg szerkezetét, amelynek köszönhetően az kíméletesebben eltávolítható. Kozmetikai kendőt és fóliát használunk, így már a kezelés alatt ketyeg a hatóidő.

Ezután igény szerint elkezdődhet a körmök lakkal, géllakkal történő ápolása. A hatóidő lejárta után eltávolítjuk a zselét/habot, a láb pedig mehet újra az áztatóvízbe kicsit puhulni. Következik a bőrkeményedések reszelése, egyszer használatos steril reszelővel. Ennél a lépésnél váltjuk ki a hagyományos pedikűrből ismert szikét, pengét, csiszológépet, így a korábban említett betegségben szenvedők is igénybe vehetik a szolgáltatást. A kezelés utolsó fázisa a kényeztetésé, ami egy elmondhatatlanul finom illatú peelinggel történő radírozással veszi kezdetét, és utolsó lépésként a lábak visszahidratálása, egy kis masszírozással egybekötött ápoló krémezés zár.

Ha már nyár, akkor vidám színek! Melyek a 2022-es év legtrendibb tavaszi és nyári színei a manikűr és a pedikűr terén?

Idén is hódítani fognak a pasztellszínek, a natúr színű körmökön pasztellszínekkel készített minimál díszítések, illetve pasztellszínekkel készített francia körömvégek. A piros továbbra is népszerű választás, csakúgy, mint a nude árnyalatok. Pedikűr terén még mindig a kézre készített, körömhöz passzoló árnyalatokat kérnek a vendégek.

Mit lehet tudni a Nail Art idei irányzatairól? Melyek a legtöbbet kért minták, lakkozási technikák?

Egyre többen részesítik előnyben a sima géllakkot, illetve az erősített géllakkot a műkörömmel szemben. Az egyre újabb anyagoknak köszönhetően szinte minden olyan díszítés kivitelezhető egy géllakknál is, mint műkörömnél. Egyre többen kérnek letisztult, egyszerű díszítéseket, legyen az kézzel festett minta, matrica vagy akár kő. Rengeteg olyan matrica kapható már a piacon, mely elkészítve kézzel festett mintának tűnik. Nagyon divatosak lettek az akvarellfestékkel készített virágminták, illetve a matt körmök.

Bemutatkozó

Dimovics Alexandra a COCO Nail Spa vezető láb- és körömápolója, aki 18 éves korától részese a szépségápolás ezen irányának. A kreativitás, az alkotás vágya, a forma és a stílus összetettség mindig is lenyűgözte, így emiatt fordult a Nail Art irányába. Munkafilozófiája a maximalizmusa mellett, hogy olyan körmöket varázsoljon a vendégeinek, amik nem csak elégedetté, de boldoggá is teszik őket, amikor ránéznek. „Nincs nagyobb öröm, mint mikor a vendégem boldogan, mosolyogva nézi a körmeit. Valójában ez jelenti számomra a mindennapi szakmai sikert. Ezért mindent meg is teszek, a legújabb technikák elsajátításával és folyamatos önfejlesztéssel” – vallja Alexandra.

„A Coco Nail Spa március 24-én nyitotta meg kapuit a GOBUDA Mall földszintjén a szépülni vágyó, igényes hölgyek és férfiak számára. Feltett célunk egy olyan szalon kialakítása, ahova már belépni is élmény, amit a magával ragadó enteriőr és hangulat csak fokoz. Szolgáltatások terén különösen fontosnak gondoltuk, hogy a megszokott manikűrszolgáltatás mellett pedikűrkezeléseket is nyújtsunk vendégeink számára. A foglalások gördülékenységét az online foglalás bevezetésével fokozzuk” – így foglalta össze a nemrég nyílt szalon vezetője.