Ma már a szike nem feltétlenül a pedikűr része

Több hónap fogság után, a nyár közeledtével és a szandál- és papucsszezon beköszöntével előkerülnek a lábfejek. Ebből az alkalomból ültünk le beszélgetni Dimovics Alexandrával a Coco Nail Spa vezető kéz- és lábápolási szakértőjével a különböző lábápolási típusokról, vendégigényekről és Nail Artról.

Coco Nail manikűr szalonKinek ajánlott az esztétikai, a gyógy-, SPA- vagy a Callux pedikűr?

Az esztétikai pedikűr feladata a köröm formázása, bőrvágás, a körömlemez lakkozása, a lábon lévő bőrkeményedések eltávolítása, hidratálása. A gyógypedikűrt inkább azoknak ajánljuk, akiknek a lábán külső elváltozás (tyúkszem, benőtt köröm) vagy belső bőrelváltozás (cukorbetegség és egyéb belgyógyászati probléma) található. SPA-pedikűr kezelés alatt nem történik pedikűr, nincs bőrkeményedés-eltávolítás, nincs körömápolás. Ilyenkor a láb kényeztetése a cél különböző peelingekkel, krémekkel.

A Callux pedikűr egy speciális technika, ami forradalmasította a lábápolást azzal, hogy ötvözi a gyógypedikűr, az esztétikai pedikűr, illetve a SPA-pedikűr által nyújtotta szolgáltatásokat. A Callux mint márka szerepel a szolgáltatás nevében, de valójában ez egy termékcsalád, amely magában foglalja a bőrpuhító, bőrlágyító peelingek, krémek és szérumok sokaságát. Ezek mind lényegesen megkönnyítik a pedikűrös szakemberek munkáját, és ami igazán fontos, kíméletesebbé teszik a szolgálatást, és wellnessélményt nyújtanak a vendégek számára.

Tehát összegezve, ha nincs elváltozás a lábon, érdemes kipróbálni a Callux pedikűrt, hiszen az eredmény önmagáért beszél. Szakemberként engem meggyőzött ez az új technika, egyértelműen a Callux pedikűr mellett teszem le a voksom.

Mitől nyújt többet egy Callux pedikűr, mint a hagyományos pedikűr?

Nagy előnye az eljárásnak, hogy sérülésmentes, ezáltal cukorbetegek, vérzékenyek, érzékeny bőrű vendégek számára isCoco Nail pedikűr szalon alkalmazható. 45%-os urea tartalmú sót tartalmazó bőrlágyító áztatással kezdünk, amely puhít és fertőtlenít, utána bőrtípustól függően, kizárólag a problémás felületekre felvisszük a Callux bőrpuhító zselét vagy habot. Ez a gyümölcssavat tartalmazó készítmény lazítja az elhalt hámréteg szerkezetét, amelynek köszönhetően az kíméletesebben eltávolítható. Kozmetikai kendőt és fóliát használunk, így már a kezelés alatt ketyeg a hatóidő. Ezután igény szerint elkezdődhet a körmök lakkal, géllakkal történő ápolása. A hatóidő lejárta után eltávolítjuk a zselét/habot, a láb pedig mehet újra az áztatóvízbe kicsit puhulni. Következik a bőrkeményedések reszelése, egyszer használatos steril reszelővel. Ennél a lépésnél váltjuk ki a hagyományos pedikűrből ismert szikét, pengét, csiszológépet, így a korábban említett betegségben szenvedők is igénybe vehetik a szolgáltatást. A kezelés utolsó fázisa a kényeztetésé, ami egy elmondhatatlanul finom illatú peelinggel történő radírozással veszi kezdetét, és utolsó lépésként a lábak visszahidratálása, egy kis masszírozással egybekötött ápoló krémezés zár.

Ha már nyár, akkor vidám színek! Melyek a 2022-es év legtrendibb tavaszi és nyári színei a manikűr és a pedikűr terén?

Idén is hódítani fognak a pasztellszínek, a natúr színű körmökön pasztellszínekkel készített minimál díszítések, illetve pasztellszínekkel készített francia körömvégek. A piros továbbra is népszerű választás, csakúgy, mint a nude árnyalatok. Pedikűr terén még mindig a kézre készített, körömhöz passzoló árnyalatokat kérnek a vendégek.

Mit lehet tudni a Nail Art idei irányzatairól? Melyek a legtöbbet kért minták, lakkozási technikák?

Egyre többen részesítik elő

nyben a sima géllakkot, illetve az erősített géllakkot a műkörömmel szemben. Az egyre újabb anyagoknak köszönhetően szinte minden olyan díszítés kivitelezhető egy géllakknál is, mint műkörömnél. Egyre többen kérnek letisztult, egyszer

ű díszítéseket, legyen az kézzel festett minta, matrica vagy akár kő. Rengeteg olyan matrica kapható már a piacon, mely elkészítve kézzel festett mintának tűnik. Nagyon divatosak lettek az akvarellfestékkel készített virágminták, illetve a matt körmök.

Bemutatkozó

Dimovics Alexandra a COCO Nail Spa vezető láb- és körömápolója, aki 18 éves korától részese a szépségápolás ezen irányának. A kreativitás, az alkotás vágya, a forma és a stílus összetettség mindig is lenyűgözte, így emiatt fordult a Nail Art irányába. Munkafilozófiája a maximalizmusa mellett, hogy olyan körmöket varázsoljon a vendégeinek, amik nem csak elégedetté, de boldoggá is teszik őket, amikor ránéznek. „Nincs nagyobb öröm, mint mikor a vendégem boldogan, mosolyogva nézi a körmeit. Valójában ez jelenti számomra a mindennapi szakmai sikert. Ezért mindent meg is teszek, a legújabb technikák elsajátításával és folyamatos önfejlesztéssel” – vallja Alexandra.

„A Coco Nail Spa március 24-én nyitotta meg kapuit a GOBUDA Mall földszintjén a szépülni vágyó, igényes hölgyek és férfiak számára. Feltett célunk egy olyan szalon kialakítása, ahova már belépni is élmény, amit a magával ragadó enteriőr és hangulat csak fokoz. Szolgáltatások terén különösen fontosnak gondoltuk, hogy a megszokott manikűrszolgáltatás mellett pedikűrkezeléseket is nyújtsunk vendégeink számára, illetve a foglalások gördülékenységét az online foglalás bevezetésével fokozzuk” – így foglalta össze a nemrég nyílt szalon vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.